Fornøyd med fastlegen

Nordmenn er blitt mer tilfredse med fastlegen, viser en ny undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: /colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: /colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2001 ble fastlegeordningen innført i Norge. Ordningen innebærer at hver allmennlege har ansvaret for en fast gruppe pasienter, som kalles listepasienter.

Sju år senere er pasientene fornøyde med fastlegen sin, ifølge en undersøkelse gjennomført av Norsk kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.

Er du ikke fornøyd? Så lett dumper du fastlegen

Stryk til NAV

Mer enn 600 brukere av seks offentlige tjenester som mange av oss bruker, er intervjuet. Og fastlegene som er vurdert, oppnår nesten 75 av maksimalt 100 oppnåelige tilfredshetspoeng. Det er en markant økning i tilfredshet sammenlignet med fjorårets måling, skriver forskning.no.

Arbeids- og velferdsetaten NAV får imidlertid stryk fra sine brukere. NAV kom dårlig ut i fjorårets måling med en brukertilfredshetsscore på 58 poeng. I år faller tilfredsheten til 50 poeng.

Noe av forklaringen kan være at NAV gjennomgår en av norgeshistoriens største omstillingsprosesser, skriver forskning.no.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer