Frykter død i finanskrisens kjølvann

Verdens helseorganisasjon advarer.

Verdens helseorganisasjon frykter for folks mentale helse. Foto: Colourbox
Verdens helseorganisasjon frykter for folks mentale helse. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter større ringvirkninger av finanskrisen enn grå hår hos børsmeklere og aksjonærer. Nå går helseorganisasjonen ut og advarer: Finanskrisen vil resultere i langt flere mentale lidelser, og til og med selvmord, sier de ifølge den danske avisen Jyllands-Posten.

Har du en farlig fødselsdag?

- Vi skal ikke være overrasket over, eller undervurdere turbulensen og de sannsynlige konsekvensene av den nåværende finanskrisen, advarer WHO-sjef Margaret Chan ifølge Reuters.

WHO-sjefen for mental sunnhet og misbruksavdeling, Benedetto Saraceno, sier ifølge Jyllands-Posten at det er klare beviser for at selvmord kan kobles sammen med finansielle katastrofer.

Deprimert eller bare trist?

Nesten en million mennesker på verdensbasis, begår selvmord hvert år. Ifølge Folkehelseinstituttet begår omtrent 550 mennesker selvmord i Norge hvert år. Det er langt flere norske menn enn kvinner som begår selvmord. I 2006 var det totalt 532 mennesker som tok sitt eget liv i Norge; 391 av disse var menn og 141 kvinner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer