Gifte kvinner spør pappa om penger

I norske parforhold har kvinnene mindre penger å rutte med enn menn. Og de spør heller pappa om penger enn partneren.

Gifte kvinner spør pappa om penger
Publisert
Sist oppdatert

De nye forskningsresultatene er en del av et internasjonalt studie. Tendensen i Norge viser at nordmenn i parforhold deler pengene mindre nå enn før. Også når man får barn.
I norske parforhold deler mannen og kvinner på utgiftene, men siden mannen oftest tjener mest, sitter han også igjen med mest penger til å bruke på seg selv, melder NRK.

– At vi har tabubelagt dette emnet, er kanskje en pris vi har betalt for likestillingen. Det er et delikat emne, og langt ifra løst i vårt likestilte samfunn, mener professor i sosiologi, Kari Wærness, ved Universitetet i Bergen.

For å ikke være avhengig av samboeren sin som er kommet i jobb og tjener penger, går man heller til foreldrene og ber om penger. Det er lettere å be foreldre om penger, enn faren til barnet.

Fungerende likestillings- og diskrimineringsombud, Ingeborg Grimsmo, synes ikke dette handler om likestilling.

– Dette handler om to ting: Mangel på likelønn, og mangel på fordeling innad i et parforhold. Det er fortsatt slik at kvinner tjener 80 prosent av det menn gjør, mener Grimsmo. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer