Gratisguide til bra sex

Vi vet for lite om klitoris, mener svenske RFSU. Nå gir de ut gratis lærehefte for å utdanne oss.

Trenger du litt hjelp? Nå kommer et eget hefte om klitoris. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Trenger du litt hjelp? Nå kommer et eget hefte om klitoris. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det her? Der? Her da??! Klitoris er den raskeste veien til en kvinnes orgasme, men det er ikke alltid så lett verken å finne den mye omtalte "gledesknoppen" eller å vite hva man skal gjøre med den.

- Til RFSUs spørrespalte på nettet kommer det mange spørsmål som viser at kunnskapen er mangelfull, sier Maria Bergström, seksualopplyser i RFSU ifølge Expressen.

- Mange kvinner oppfatter seg som unormale hvis de har større glede av klitorissex enn av vaginal sex. Det finnes fortsatt et behov for seksualopplysning når det kommer til kvinners nytelse, mener hun.

Les også: Vil gi kvinner sexlyst

Forsvant på 1800-tallet

Det vil altså RFSU gjøre noe med gjennom heftet "Praktika för klitorissex". Det er ifølge RFSUs hjemmesider en guide til ulike former for sex der klitoris står i fokus.

- Klitoris ser ut til å ha vært kvinnens selvsagte og viktigste sexorgan lenge, men en gang på 1800-tallet forsvant klitorisfokuset til fordel for vagina. (...) Men i 1905 ble klitoris offisielt "gjenoppdaget" av Sigmund Freud, skriver forfatterne.

I heftet kan du lære deg alt om hvordan klitoris er bygd opp og få praktiske tips om ulike måter å nyte klitorissex på, enten det er på egen hånd eller sammen med noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer