Dette er ett av forskningsresultatene fra Folkehelseinstituttets (FHI) Mor og barn-undersøkelse (MoBa).
- Bekymret
Forbruket av sukker har økt jevnt over de siste femti årene, melder FHI på sine nettsider.
Sukkerinntaket bør ikke utgjøre mer enn ti prosent av energiinntaket, og økt sukkerinntak kan for eksempel øke risikoen for svangerskapsforgiftning.
- Vi er bekymret for sukkerinntaket. En stor andel deltakere får i seg mer sukker enn det vi anbefaler. Usunn mat fortrenger den sunne maten, sier forsker Helle Margrete Meltzer ved FHI i en pressemelding.

Brusdrikking tidoblet på 56 år
Brusen er verstingen og er en vesentlig kilde for sukker. Forbruket har mer enn tidoblet seg siden 1950, da inntaket av sukkerholdig drikke var ni liter per person. I 2006 drakk nordmenn i gjennomsnitt cirka 100 liter per person.
Men forbruket har imidlertid flatet seg ut de siste årene, og kan til og med se ut til å være på retur, skriver FHI.