Hedret demens-professor

- Den store utfordringen fremover er å sikre tilstrekkelige og kvalifiserte ressurser innen omsorgen av demente, sier prisvinneren, professor Knut Engedal.

Publisert
Sist oppdatert

Engedal, som er professor i psykogeriatri og en meget anerkjent fagperson, har fått årets Hjelpestikkepris for sin innsats for aldersdemente. Prisen, som er på 250 000 kroner, ble delt ut i forbindelse med Demensdagene denne uka.

Hjelpestikkefondet ble etablert i 1922. Institusjonenes formål er å fremme barns, eldres og handikappedes sosiale og helsemessige levevilkår. Hjelpestikkeprisen har blitt delt ut siden 1991.

-Sikre kvalifiserte ressurser
- Jeg ble veldig overrasket! Dette var uventet, men selvfølgelig veldig gledelig, sier Engedal, som er seksjonsoverlege ved Hukommelsesklinikken ved Ullevål universitetssykehus og faglig koordinator ved nasjonalt kompetansesenter for aldersdemens.

Ca 65 000 personer er rammet av demens i Norge i dag.

– Den store utfordringen fremover er ikke å skaffe nok penger, men å sikre tilstrekkelige og kvalifiserte ressurser innen omsorgen av demente, påpeker Engedal.

Bedre dementes levekår
- I år ønsker vi å synliggjøre professor Engedals store og verdifulle forskning på demens, og hans arbeid for å bedre aldersdementes levevilkår, sier styreleder Lucy Smith i Institusjonen Hjelpestikker i en pressemelding.

Smith sier at Engedal har valgt å arbeide for bedre vilkår for demente både gjennom forskning og formidling.

- Engedals entusiasme har bidratt til å utvikle kunnskap i hjelpeapparatet om dementes rettigheter. Han har fremmet respekt for deres verdighet og fysiske og psykiske integritet.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer