Helsen blir bedre med internett

Ny norsk undersøkelse viser at bruk av internett har sammenheng med bedre helse.

Juhu! Nå slipper sjøfolk å høre den kjedelige beskjeden: "bruk det så lite som mulig". Internett har kommet for å bli - også på havet. Foto: Colourbox.com
Juhu! Nå slipper sjøfolk å høre den kjedelige beskjeden: "bruk det så lite som mulig". Internett har kommet for å bli - også på havet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Studien viser også at de med høyere utdanning og god økonomi er de som henter mest informasjon på nettet, skriver Dagens Medisin.

– Våre undersøkelser viser tydelig at de med høyere utdanning bruker nettet mer. I tillegg er de også mer interessert i helseinformasjon når de er på nettet, sammenliknet med de som har mindre utdanning, forteller doktorgradsstipendiat Silje Camilla Wangberg ved Nasjonalt senter for telemedisin (NST).

Hver dag bruker syv av ti nordmenn internett. Mange av disse har internett som sin viktigste kilde til kunnskap om helse og sykdom.

I den nye studien har forskerne ved NST sett på betydningen av sosio-økonomisk status, bruk av internett og helse.

Mer sosial støtteUndersøkelsen bygger på tall fra et prosjekt som heter eHealth Trends, som er gjennomført i Norge og fire andre europeiske land.

Resultatene viser at det er enda en effekt som gir nettbrukerne bedre helse.

– Nettbrukerne ser også ut til å ha mer sosial støtte. Det er igjen en viktig faktor i graden av selvopplevd helse, sier Wangberg.

Ikke bare positivtMen det er ikke bare positivt med bedre helse og økt kunnskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer