Hjemmesæd er best

Gode nyheter for alle som kvier seg for å gjøre det i en kopp på klinikken.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny svensk studie viser nemlig at menn som får utløsning hjemme, har større sjanse for å lykkes med prøverørsbefruktning enn menn som avlegger sædprøve på klinikk.

Det er forskere ved Universitetssykehuset i Lund som står bak undersøkelsen som omfatter 379 menn. 273 avla prøve ved klinikk mens 106 foretok en hjemmprøve, skriver svenske Expressen.

Antall sædceller og deres hurtighet ble vurdert i de forskjellige prøvene, og det viste seg at hjemmeprøvene inneholdt 64 prosent flere sædceller enn prøvene fra klinikken. Hjemmeprøvene inneholdt dessuten 54 prosent av de mest bevegelige sædcellene.

Vurderer hjemmebehandling

Forskerne bak studien mener at elementer som akutt psykisk stress, atmosfæren på sykehuset og fravær av partneren kan ligge til grunn for de dårlige resultatene.

- Dette viser at infertilitetsbehandlinger eventuelt burde starte i hjemmet fremfor på klinikken, konkluderer forskerne overfor USA Today.

Nå planlegger forskerne studier som skal se på hvordan psykisk stress påvirker menn på infertilitetsklinikker.

Studien er publisert i tidsskriftet Fertility and Sterility.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer