Hodeskade ga ny aksent

- Jeg savner min gamle stemme og aksent, sier amerikaneren som høres tysk ut.

En amerikansk kvinne fikk en merkelig opplevelse da hun plutselig begynte å snakke med tysk aksent. 	    Foto: Colourbox
En amerikansk kvinne fikk en merkelig opplevelse da hun plutselig begynte å snakke med tysk aksent. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 51 år gamle Cindy Lou Romberg fra USA er rammet av det sjeldne "foreign accent-syndrom", som medfører at hun snakker med utenlandsk aksent. Det melder nettstedet "The body odd" og Bellingham Herald.

I følge wikipedia er det mellom 1941 og 2006 bare registrert 50 tilfeller av dette syndromet.

Les også: drakk ti liter vann og døde

I 1981 fikk Romberg en alvorlig hodeskade etter å ha falt ut av en bil i fart. På mirakuløst vis kom hun fra ulykken uten livstruende skader, og da hode- og ryggsmertene begynte å gi seg, fortsatte hun et normalt liv som omsorgspleier og motorsykkelentusiast.

Helt til ryggplagene kom tilbake for om lag ett år siden.

Etter å ha vært hos en lokal kiropraktor hovnet nakken hennes opp, og når hun så forsøkte å prate ga ingenting av det hun sa mening.

Les også: Dette forteller hosten deg

Da 51-åringen omsider begynte å snakke normalt igjen, gjorde hun det med en tysk aksent, og et snev av det vennene hennes mener kan høres ut som fransk eller russisk. Det til tross for at Romberg aldri har studert et fremmedspråk, og heller ikke har besøkt andre land enn Canada i sitt liv.

Romberg fortalte avisen "The Seattle Times" at hun er glad for at hun ikke fikk alvorligere skader, men at hun savner sin opprinnelige stemme og aksent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer