HPV-vaksine til ny drøfting

Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering er usikre på om en HPV-vaksine til 100 millioner kroner årlig er noe norsk helsetjeneste bør prioritere.

Publisert
Sist oppdatert

HPV-vaksinen er utviklet mot livmorhalskreft. Folkehelseinstituttet mener alle jenter i 11-12-årsalderen bør få vaksinen.

Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering ble opprettet av helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad i vår. Nå vil Rådet vil ta opp spørsmålet om HPV-vaksinering igjen, trolig i mars, før det gir råd til politiske myndigheter, skriver Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten på nett.

- Vil gi tydelig råd
- Etter neste drøfting i rådet tar vi sikte på å gi et tydelig råd til de politiske myndigheter, sier rådsleder Bjørn Inge Larsen, direktør i Sosial- og helsedirektoratet.

Spørsmålet om innføring av HPV-vaksine for jenter i 11–12-årsalderen ble diskutert i Rådets møte mandag 26. november etter at Sosial- og helsedirektoratet ønsket flere forhold belyst.

Både faglige og økonomiske usikkerhetsmomenter ble tatt opp. Flere av medlemmene stilte spørsmål ved om dette er et tiltak som Rådet bør anbefale, til tross for positive sider ved å innføre vaksinen, skriver nettstedet.

Innkjøp av vaksinen er beregnet til ca. 100 millioner kroner hvert år.

Les mer om Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering her:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer