Hvite tenner som lyver

Er du fortvilet over hvor hvite tenner modellene i ungdomsblader har? Da kan du bero deg med at det er juks!

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For flesteparten at tennene i disse magasinene er hvitere enn det tenner kan bli med tannbleking, skriver Jyllands-Posten.

En engelsk undersøkelse viset at ungdoms-magasiner ikke gir et realistisk bilde på hvor lyse tenner egentlig kan bli, for hele tre ut av fire magasiner viser bilder av tenner som er lysere enn den lyseste fargen på tannlegenes fargeskala - etter tannblekning.

Undersøkelsen tok utgangspunkt i et utvalg av 19 ungdomsmagasiner, som har jenter fra 9 til 16 år som målgruppe. Bildene av alle tennene i magasinene ble bedømt etter to forskjellige fargeskalaer.

Les også: Høy pris for blendahvitt smil

Sprengte fargeskalaTennene viste seg å være så hvite at de faktisk sprengte fargeskalaen, fordi det måtte tilføres en ekstra farge på skalaene.

I alt ble 268 magasinbilder av tenner undersøkt under standardiserte forhold av én bedømmer. Etterpå bedømte den samme personen fargen på tennene til en gruppe pasienter på 9-15 år. Til sammen var 53 personer med i undersøkelsen.

Ingen av pasientene hadde en farge på tennene som tilsvarte den "lysere enn den lysteste fargen" på fargeskalaen. Det gjorde derimot 75 prosent av tennene på magasinbildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer