Ikke bruk myggmidler på barn

Kan være helsefarlig, advarer SFT.

DEET som finnes i myggmidler, kan være farlig ved svelging. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
DEET som finnes i myggmidler, kan være farlig ved svelging. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste insektmidler i handelen inneholder DEET som er det mest brukte stoffet i myggmidler både i Norge og resten av verden.

Myggmidler som inneholder mindre enn 20 prosent DEET er tillatt i Norge, men de skal ikke brukes på barn under tre år, skriver Statens forurensningstilsyn på nettsidene sine.

Grunnen er at DEET er klassifisert som helseskadelig, og kan være farlig ved svelging eller irritere øyne og hud. Dersom det skulle oppstå mindre tegn til reaksjon, bør områder der myggmidlet er påført, vaskes.

Er du en myggmagnet? Sjekk her

Begrens mengden

På større barn bør man bruke produkter med lave konsentrasjoner av stoffet. Det er også lurt at en voksen tar litt av midlet i hånden først og deretter smører det på de bare hudområdene på barnet. Dermed blir det lettere å begrense mengden.

Barnas hender bør heller ikke behandles, fordi de kan putte fingrene i munnen og få i seg stoffet på den måten. Påføring på klær og ikke direkte på huden gir også beskyttelse.

Ved alvorlige reaksjoner bør du kontakte lege eller Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer