Ikke la deg lure

"Lett" er ikke det samme som magert.

Sjekk innholdet av fett og sukker når du kjøper lettprodukter.  Foto: colourbox.com
Sjekk innholdet av fett og sukker når du kjøper lettprodukter. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Butikkhyllene er fulle av produkter merket med "lett", "light" eller "magrere". Men det er ikke dermed sagt at disse produktene inneholder lite fett eller sukker, melder Matportalen.

Produkter som markedsføres med en av disse betegnelsene skal ha mindre innhold av for eksempel fett eller sukker enn det opprinnelige produktet. I mange tilfeller er produktet likevel ikke det man vil kalle slankekost eller sunn mat.

Les også: Her er slankevannet

Et produkt som lettmajones inneholder eksempelvis 30 prosent mindre fett enn vanlig majones, men det er fremdeles et produkt som inneholder svært mye fett.

På lettprodukter skal næringsinnholdet i matvaren alltid angis, slik at forbrukeren kan sjekke innholdet av fett, proteiner og karbohydrater.

Så når du kjøper lettprodukter, kan det være lurt at du sjekker merkingen og setter deg inn i hvilke matvarer som gir mye, og hvilke som gir lite, fett og sukker.

Les også: Fettdiett mot diabetes

En matvare kan bare merkes med "lett", "light" eller "magrere" dersom det totale energiinnholdet er redusert med minst 30 prosent i forhold til det opprinnelige produktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer