Ikke spis denne

Muggsoppgift funnet i frokostblanding.

Denne i skapet? Levér den tilbake. Foto: Mattilsynet
Denne i skapet? Levér den tilbake. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er funnet for høye verdier av muggsoppgiften DON (deoksynivalenol) i en ladning med Møllerens hvetekli kruskakli, melder Mattilsynet. Denne typen stoffer i næringsmidler kan gi helseskader, og det er derfor satt grenseverdier for disse. Den aktuelle produksjonsladningen med kruskakli er derfor tilbakekalt. Dersom du har det aktuelle produktet i matskapet, bes du returnere det i butikken der du kjøpte det.

Maten som kan bli gift

Ifølge Mattilsynet, kan muggsoppgiften DON gi helseskader. Muggsoppgiften hemmer proteinsyntesen, som kan gi nekrose - eller vevsdød - i ulike vev. Symptomer på akutt forgiftning er tap av matlyst, og senket forsvar mot infeksjoner og fettlever.

Det er ukjent hvor mye av produktet som er solgt. Har du handlet Møllerens hvetekli kruskakli hos Coop (OBS, Mega, Prix, S-marked), Ica Super, Ica Maxi eller Rimi i det siste, bør du sjekke pakken. De muggsoppinfiserte produktene er 300-grams forbrukerpakninger, merket med batch nr: 5090092567, og holdbarhetsdato 26.05.09.

Kruskakli brukes i grov gjærbakst, flatbrød, og knekkebrød, frokost- og müsliblandinger og grøt.

Førstehjelp ved forgiftninger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer