In med tannregulering

Stadig flere velger tannregulering av estetiske grunner, og voksne som betaler selv, har økt de siste årene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den største gruppen med regulering er barn i alderen 11-15 år og hver tredje elev i grunnskolen har regulering. Men nå vil flere voksne også rette på et skjevt smil.

- Min erfaring, og inntrykk fra kolleger, er at flere voksne etterspør regulering, sier leder i Kjeveortopedisk forening, Jon Olav Aabakken, til Aftenposten Aften.

Han tror forklaringen er at folk har blitt mer kravstore når det gjelder estetikk og påpeker at økningen er størst i de store byene der det også er bedre tilgang til tjenestene.

Les også: Dette skader tennene dine

For lett å få regulering

Kjeveortoped Kristin Aanderud-Larsen ved Tullinløkka tannlegesenter har over 300 voksne pasienter og forteller at antallet stadig øker. Også hun tror fokus på utseende er en viktig forklaring, men også at tilbudet har blitt bedre.

- Man kan for eksempel få gjennomsiktig regulering og innsideregulering. Flere er klar over at det er mulig å få regulering som voksen og at det har en effekt, sier hun til Aftenposten Aften.

Arild Steinvik, professor i kjeveortopedi ved Universitetet i Oslo liker ikke utviklingen og mener det bør være en bedre grunn enn det estetiske for å få tannregulering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer