Innser ikke at vi er feite

Vi blir stadig tjukkere, men færre og færre av oss innser at vi har noen kilo for mye.

Jeg er vel ikke akkurat overvektig, selv om jeg har noen kilo ekstra?.. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Jeg er vel ikke akkurat overvektig, selv om jeg har noen kilo ekstra?.. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske forskere har sammenlignet to spørreundersøkelser om folks vekt og oppfatning av vekt med åtte års mellomrom. Resultatene kan tyde på at vi setter skylappene på når vi ser oss selv i speilet.

For mens flere var overvektige eller fete i 2007, var det færre som selv trodde de var overvektige, sammenlignet med undersøkelsen fra 1999, skriver news-medical.net.

I hver undersøkelse ble deltagerne bedt om å oppgi vekt og høyde, og å kategorisere seg selv som enten veldig undervektig, omtrent riktig, overvektig eller veldig overvektig. I den siste undersøkelsen var også kategorien "feit" tatt med.

Les også: En av seks har grådighetsgen

Høyere vektterskel

I 1999 hadde 43 prosent av deltagerne en BMI som tilsa at de var overvektige eller feite, og 81 prosent av dem plasserte seg i riktig kategori. I 2007 hadde antallet overvektige økt til 53 prosent, mens antallet som plasserte seg i den kategorien, hadde sunket til 75 prosent.

Forskerne tror noe av forklaringen kan være at overvekt blir stadig vanligere og at flere dermed betrakter mild overvekt som normalt. Det kan igjen føre til at vi har en høyere terskel for når vi begynner å oppfatte oss selv som overvektige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer