Iransk ungdom sliter psykisk

Ungdom fra Vietman og Iran sliter mer psykisk enn andre ungdom med innvandrerbakgrunn, ifølge en ny rapport.

Foto: Foto: Colorubox.com
Foto: Foto: Colorubox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Funnene kommer fram i rapporten "[ respek't ] Barn i Norge 07" som er utgitt av den frivillige organisasjonen Voksne for barn i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Organisasjonen jobber for barn og unges psykiske helse.

- Det er ikke mer psykiske plager blant ungdom med innvandrerbakgrunn enn blant etnisk norsk ungdom. Enkelte grupper er likevel mer sårbare, sier forsker Brit Oppedal ved Folkehelseinstituttet på instituttets nettsider.

Oppedal har bidratt med et kapittel i rapporten der hun diskuterer ulike faktorer som påvirker den psykiske helsa blant ungdom med innvandrerbakgrunn.

Les også: Oslofolk har det godt:

Forskjell blant etniske grupperSelv om man generelt ikke har funnet høyere forekomst av psykiske plager blant ungdom med innvandrerbakgrunn, er det store forskjeller blant de ulike etniske gruppene.

- Forskjellene følger ikke alltid de skillelinjene vi skulle forvente. For eksempel er det store forskjeller i psykiske problemer mellom ungdommer fra ulike land herjet av indre uro og krig, som for eksempel Vietnam og Somalia, sier Oppedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer