Ja til gratiskondomer på nett

Og startpakker på skolen?

Ungdom og unge voksne er en av målgruppene for gratiskondomene - og de vil gjerne bestille dem på nett. Foto: Colourbox
Ungdom og unge voksne er en av målgruppene for gratiskondomene - og de vil gjerne bestille dem på nett. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektoratet deler ut 2,2 millioner gratiskondomer hvert år, til ungdom, unge voksne og til spesielt utsatte grupper. 70 prosent av respondentene i en evaluering av ordningen, ønsker å kunne bestille gratiskondomene på nett.

Pristest på kondomer

I 2007 delte Helsedirektoratet ut 2,2 millioner gratiskondomer. Målgruppen for prevensjonen er ungdom og unge voksne under 25 år. Andre grupper er sexarbeidere, flyktninger, hivpositive samt innsatte i fengsel.

Ordningen startet som et prøveprosjekt i 1999, med utdeling i regi av skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom. Fra 400.000 gratiskondomer i oppstartsåret, har antallet altså steget til 2,2 millioner hvert år de siste tre årene.

Her får du dem

Hvor får du så tak i disse gratiskondomene? De deles ut på helsestasjon og skolehelsetjeneste, skoler oghøyere utdanningsinstitusjoner, ungdomsarrangementer og lokale møtesteder for ungdom, prostitusjonsarenaer, oppsøkende tjenester, flyktningetjenester, transittmottak og fengsler.

Helsestasjoner for ungdom, helsestasjoner og skolehelsetjenesten er de institusjonene som deler ut flest gratiskondomer i løpet av året. Men hele 60 prosent av de spurte i undersøkelsen synes det er ubehagelig å gå til skolehelsetjenesten eller helsestasjonen for å skaffe seg kondomer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer