Kast dette kjøttpålegget

Listeriabakterier funnet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kjøttvareprodusenten Sørlandskjøtt AS som ved egenkontroll har funnet bakterien Listeria monocytogenes i sitt skårne pålegg.

Mattilsynet er varslet om bakteriefunnet, og bedriften har iverksatt nødvendige tiltak for å fjerne smitten fra den infiserte maskinen, ifølge Tom Drangsholt i Sørlandskjøtt.

Ikke spis disse pølsene

- Vi ønsker ikke at denne bakterien skal komme ut i våre produkter og trekker derfor produktene inn og sørger for at dette ikke skjer videre. Vi må ta de interne kontrollene for å finne ut hvordan bakterien kom inn i produksjonen, sier Drangsholt til NRK.

Listeriabakterien er oppdaget i 100gr/150gr og 200gr pakker. Bedriften trekker derfor tilbake alt skåret pålegg i de nevnte pakningsstørrelsene.

Les også: Her er julematen gravide bør unngå

Sørlandskjøtt AS oppfordrer forbrukerne som har kjøpt dette pålegget til å kaste det.

Bakterien Listeria finnes naturlig i miljøet, og kan av og til forårsake sykdom hos dyr og mennesker. De fleste mennesker spiser fra tid til annen matvarer som inneholder små mengder listeria uten å bli syke, men personer med svekket immunforsvar kan utvikle sykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.