Kast dette kjøttpålegget

Listeriabakterier funnet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kjøttvareprodusenten Sørlandskjøtt AS som ved egenkontroll har funnet bakterien Listeria monocytogenes i sitt skårne pålegg.

Mattilsynet er varslet om bakteriefunnet, og bedriften har iverksatt nødvendige tiltak for å fjerne smitten fra den infiserte maskinen, ifølge Tom Drangsholt i Sørlandskjøtt.

Ikke spis disse pølsene

- Vi ønsker ikke at denne bakterien skal komme ut i våre produkter og trekker derfor produktene inn og sørger for at dette ikke skjer videre. Vi må ta de interne kontrollene for å finne ut hvordan bakterien kom inn i produksjonen, sier Drangsholt til NRK.

Listeriabakterien er oppdaget i 100gr/150gr og 200gr pakker. Bedriften trekker derfor tilbake alt skåret pålegg i de nevnte pakningsstørrelsene.

Les også: Her er julematen gravide bør unngå

Sørlandskjøtt AS oppfordrer forbrukerne som har kjøpt dette pålegget til å kaste det.

Bakterien Listeria finnes naturlig i miljøet, og kan av og til forårsake sykdom hos dyr og mennesker. De fleste mennesker spiser fra tid til annen matvarer som inneholder små mengder listeria uten å bli syke, men personer med svekket immunforsvar kan utvikle sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer