Kjente kremer fulle av kjemikalier

Smører du ansiktet med kremer fra The Body Shop, Lancôme eller andre store merker? Da smører du deg også med en lang rekke problematiske stoffer.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske forbrukerinstituttet Öko-test har testet ansiktskremer, og vender fingeren ned til kremer fra The Body Shop, Vichy, Lancôme, Biotherm, Garnier og L’Oreal.

De sendte 49 ansiktskremer til et laboratorium, for å undersøke innholdet av skadelige stoffer.

Les også: Rynkenes crème de la crème

Allergi- og kremfremkallendeEkspertene fant blant annet stoffer som brukes som konserveringsmidler, men disse er mer problematisk enn som så. Formaldehyd for eksempel, som er et av stoffene forskerne fant, kan fremkalle allergi og i verste fall kreft. Stoffet ble funnet blant annet i kremer fra Garnier, L’Oreal, Lancôme og Eau Thermale.

Flere av kremene, blant annet fra Biotherm, Garnier, L’Oreal, The Body Shop og Vichy inneholdt stoffer som får kremen til å dufte, men som samtidig øker risikoen for at stoffet hoper seg opp i fettvevet. Stoffet dietylftalat ble også funnet i enkelte av kremene. Dette er tillatt i kosmetikk, men er et miljøproblematisk stoff.

Se også opp for farlig sminke

26 farlige stofferMen de kremene som klarte seg best i testen, var likevel ikke gode nok, ifølge miljøkonsulent Hanne Svenningsen ved danske Informationscenter for Miljø og Sundhed, som ikke har jobbet med testen. Hun mener testen burde ha vært enda strengere overfor parfymestoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer