Kjøleskapet avslører deg

Kvinner spiser grønt, mens menn spiser rødt.

Illustrasjonsbilde: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsbilde: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er langt ifra tilfeldig hva vi lesser ut av handleposen, skal vi tro en amerikansk studie.

Forskerne har tatt for seg spisevanene til 14.000 voksne amerikanere, og funnene er kanskje ikke så veldig overraskende.

Ta den store kaloritesten!

De viser nemlig at menn spiser mer kjøtt, frossenpizza og frosne hamburgere enn kvinner. Kvinner på sin side foretrekker frukt, grønnsaker og yoghurt, og skal de først spise hamburgere, velger de den ferske varianten, melder nyhetsbyrået AP.

Spiser risikofylt mat

Illustrasjonsbilde: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsbilde: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Mennene er muligens hakket mer risikovillige enn kvinner også på matfronten. Ifølge studien spiser de oftere bløtkokte egg og for lite stekte hamburgere, noe som ifølge ekspertene utgjør en større risiko for smitte som kan gjøre oss syke.

Kvinner har imidlertid en forkjærlighet for bønnespirer, som har vist seg å øke risikoen for matforgiftning.

Undersøkelsen er et samarbeid mellom amerikanske helsemyndigheter på ulike nivå, og resultatene ble presentert på en helsekonferanse i Atlanta denne uka. Et av formålene med studien er å gjøre det lettere å skreddersy folkehelsebudskap om sunt kosthold.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer