Kjøper barna ut av helsekøen

Nå kommer superforsikringen for barn, som sørger for at barnet slipper å stå i helsekø.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Storebrand som står bak nykomlingen. Den heter ’’Barnas Superforsikring’’ og gjelder for barn og unge opp til 16 år. Blant annet sørger forsikringen for rask tilgang til spesialist og sykehusbehandling innen 28 dager.

– Selv om barn blir prioritert i helsekøen, er det ganske lang ventetid på en del behandlinger, som fjerning av mandler, innlegging av dren i øret, behandling for astma og allergi, og psykologhjelp, sier informasjonssjef Bjørn Erik Sættem i Storebrand.

Kritisk

Forsikringsgiganten er forberedt på at det kan komme kritiske røster. Tidligere overlege ved Sykehuset Telemark og spesialist i barnesykdommer Jon Steen-Johnsen er tidlig ute:

– Jeg oppfatter ikke dette som en særlig relevant forsikring. Hvis den var viktig, hadde vi i helsevesenet og i medier hatt et ramaskrik fra foreldre som var oppbrakt fordi barna deres ikke slipper til i køen. Men det er i hvert fall ikke min erfaring, sier Steen-Johnsen.

Han understreker at barn blir prioritert i køen.

– For mindre alvorlige lidelser kan nok ventetiden være lang, opp mot tre måneder. Men alt man mistenker for å være alvorlig, blir prioritert, sier barnelegen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer