Knytter fettlever til raske karbohydrater

Fettlever blant barn er nå venligere enn før, ifølge amerikanske leger. Årsaken kan være raske karbohydrater.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fettlagring i leveren er vanlig ved overvekt og fedme. I alvorlige tilfeller kan dette føre til leverbetennelse og skrumplever, skriver avisen Gøteborgs-posten på nett.

VanligereFettlever var tilsynelatende uvanlig blant barn for et par tiår siden, men med den pågående fedmeepidemien blant barn har tilstanden blitt vanligere, skriver avisen.Om ikke trenden snus kan det få alvorlige konsekvenser, ifølge amerikanske barneleger.

Les også: Ti tips mot farlig fett

Resultatene fra en studie med dyr, som mange forskere mener ikke er godt nok i forhold til å si noe sikkert om mennesker, viser at konsum av raske karbohydrater kan ligge bak det økende antall tilfeller av fettlever. Det er forskere ved Childrens Hospital i Boston som har sett på saken.

Raske karbohydrater finnes blant annet i brød, hvit ris, mange frokostblandinger og sukker. Langsomme karbohydrater finnes i grønnsaker, bønner og fulllkornsprodukter.

KroppsfettMusene i studien, som publiseres i denne månedens utgave av tidsskriftet Obesity, fikk en diett enten bestående av raske eller langsomme karbohydrater, ellers var næringsinnhodlet likt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer