Kommer du i dag?

Orgasmens dag markeres samme dag som OL-åpningen.

Det er viktig å sette ekstra fokus på kvinners orgasme på fredag, mener sexolog Kjersti Antonsen. Foto: Kondomeriet
Det er viktig å sette ekstra fokus på kvinners orgasme på fredag, mener sexolog Kjersti Antonsen. Foto: Kondomeriet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den biseksuelle sexaktivisten Alex Hirka som står bak Den Internasjonale Orgasmedagen. På fredag 8. august markeres dagen for tiende år på rad.

Kondomeriet feirer dagen ved å gi ut vibrerende "stafettpinner" til sine kunder. De finnes i et begrenset antall, så det lønner seg å være tidlig ute.

Kvinners orgasme

Kjersti Antonsen, som er sexolog og pressekontakt ved Kondomeriet, sier det er viktig å sette ekstra fokus på kvinners orgasme i forbindelse med Den Internasjonale Orgasmedagen.

Les også: Dette ødelegger sexlivet

Mange er nemlig uvitende om at 90 prosent av alle kvinner trenger stimuli av klitoris for å oppnå orgasme:

- De fleste tror ennå at en vaginal orgasme er helt vanlig, og mange jenter sliter med forventingspresset ved å komme uten direkte klitoriskontakt, sier Antonsen i en pressemelding.

Kondomeriet gir bort slike "stafettpinner" til sine kunder på fredag. Foto: Kondomeriet
Kondomeriet gir bort slike "stafettpinner" til sine kunder på fredag. Foto: Kondomeriet Vis mer


Blir usikre

- Spesielt yngre kvinner er usikre på sin egen kropp og tror at det er noe feil om man ikke får orgasme ved penetrering. De fleste vet i dag hvor klitoris befinner seg, men veldig få vet egentlig hvor viktig den er for kvinners seksualitet, fortsetter hun.

Les også: er den stor nok?

Her deler Antonsen noen orgasmetips:

Til damene: Begynn med å stryke klitoris med lette bevegelser, bruk gjerne litt glidemiddel for å gjøre følelsen enda deiligere. Etter hvert som du blir kåtere, stimulerer du klitoris rytmisk. Opp, ned, frem og tilbake, eller rundt i sirkler. Pust dypt for å få maksimalt med oksygen til kroppen, knip med skjedemuskulaturen og krum ryggen for å maksimere presset på klitoris. La deg rive med!

Til herrene: Denne teknikken er kanskje ikke noe for alle, men det er verdt å prøve ut for å se om det kan funke for deg. Glidemiddel er valgfritt, gjør som du liker best. Sitt på et komfortabelt underlag som en seng eller lignende, sitt på hælene slik at du kan skille rumpeballene med hver sin hæl. Men pass på så du ikke strekker for mye.

Stimuler deg selv akkurat som du har lyst, bruk hvilken som helst teknikk. Når du nærmer deg ejakulasjonen sprer du skinkene dine (med hjelp av hælene) slik at du kan føle den dype orgasmen fra perineumet ditt. Det ligger nemlig et presspunkt i midten av perineum som lager sterkere orgasmer. Denne teknikken kan dermed bli ganske så intens.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer