Kvinnene bestemmer

- også over fjernkontrollen.

Kvinnene bestemmer mest på hjemmebane. Foto: Colourbox
Kvinnene bestemmer mest på hjemmebane. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 43 prosent av parforhold bestående av en av hvert kjønn, er det kvinnene som bestemmer på de fleste områder - fjernkontrollen til TVen inkludert. Det viser en amerikansk undersøkelse, ifølge United Press International.

Ifølge den samme undersøkelsen, tar mannfolka de fleste avgjørelsene i 26 prosent av forholdene, mens i 31 prosent av forholdene deler mannen og kvinnen avgjørelsene likt mellom seg.

Det er meningsmålingsselskapet Pew Research Center som har gjennomført undersøkelsen. De har intervjuet 2.250 voksne, inkludert 1.260 som var gift eller bodde med en partner.

Dette dreper forholdet ditt

45 prosent av de spurte kvinnene oppga at de styrer familieøkonomien, mens kun 23 prosent av kvinnene sa at det var overlatt til partneren - altså mannen. Men mannen er riktignok ikke helt enig i denne måten å se tingene på ... 37 prosent av mennene mener nemlig at de styrer pengene, mens 30 prosent sier at kvinnen i huset styrer finansene.

De fleste parene i undersøkelsen, bestemmer sammen hva de skal gjøre av felles aktiviteter i helgene, og 46 prosent av parene tar fellesbeslutninger når det kommer til større investeringer til hjemmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer