Kvinnene bestemmer

- også over fjernkontrollen.

Kvinnene bestemmer mest på hjemmebane. Foto: Colourbox
Kvinnene bestemmer mest på hjemmebane. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 43 prosent av parforhold bestående av en av hvert kjønn, er det kvinnene som bestemmer på de fleste områder - fjernkontrollen til TVen inkludert. Det viser en amerikansk undersøkelse, ifølge United Press International.

Ifølge den samme undersøkelsen, tar mannfolka de fleste avgjørelsene i 26 prosent av forholdene, mens i 31 prosent av forholdene deler mannen og kvinnen avgjørelsene likt mellom seg.

Det er meningsmålingsselskapet Pew Research Center som har gjennomført undersøkelsen. De har intervjuet 2.250 voksne, inkludert 1.260 som var gift eller bodde med en partner.

Dette dreper forholdet ditt

45 prosent av de spurte kvinnene oppga at de styrer familieøkonomien, mens kun 23 prosent av kvinnene sa at det var overlatt til partneren - altså mannen. Men mannen er riktignok ikke helt enig i denne måten å se tingene på ... 37 prosent av mennene mener nemlig at de styrer pengene, mens 30 prosent sier at kvinnen i huset styrer finansene.

De fleste parene i undersøkelsen, bestemmer sammen hva de skal gjøre av felles aktiviteter i helgene, og 46 prosent av parene tar fellesbeslutninger når det kommer til større investeringer til hjemmet.

26 prosent av kvinnene oppgir at begge partene i forholdet bestemmer like mye over fjernkontrollen, til sammenligning mener 28 prosent av mennene det samme.

Mens 30 prosent av mennene hevder at kvinnene bestemmer hva de skal se på TV, oppgir 24 prosent at de selv bestemmer.

Les også: Slik får du forholdet til å vare

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer