- Latte er ut

Å henge på café er ikke lenger kult. Tro det eller ei - biblioteket er visstnok det nye, trendy møtestedet.

Foto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Foto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Støvete bøker, skilt med "Vær stille" og bibliotekarer med briller på nesetippen og håret i stram knute... Bildet mange av oss har av biblioteket, er ikke særlig sprekt.

Men noe må ha skjedd, for biblioteket er faktisk på vei til å bli trendy, og usunne latte-er i ferd med å byttes ut med sunne bøker. I alle fall hvis vi skal vi tro det danske trendforskningsfirmaet Firstmove.

Les også: Bøker skjerper hjernen

- I en tid hvor vi bombarderes av reality-tv og annenrangshumor har biblioteket blitt et sted hvor "firstmoverne" søker dybde og ro. Det er ikke lenger hot å sitte på café. Det kan jo enhver gjøre, sier direktør i firmaet Kirsten Poulsen til magasinet Urban.

På biblioteket blir vi nemlig smarte og sender ut signaler om at vi er "til gjenbruk". Og nå for tiden hater vi å sløse og fråtse, ifølge Firstmove.

Noen bibliotek har tatt hintet og innrettet cafémiljøer. Og i enkelte land kan man til og med oppleve både opplesninger og live jazz på biblioteket.

Kilde: Politiken.dk


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer