Like ille som dop

- Tobakk og alkohol bør klassifiseres som illegale stoffer.

Dette er like ille som dop, ifølge britisk professor. Han vil ha tobakk og alkohol inn på listen med illegale stoffer. Foto: Colourbox
Dette er like ille som dop, ifølge britisk professor. Han vil ha tobakk og alkohol inn på listen med illegale stoffer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tobakk og alkohol bør klassifiseres som illegale stoffer, sier vitenskapsmann.

Skadene man kan få av tobakk og alkohol bør listes i det samme systemet som skader av illegale stoffer, sier professor Sir Gabriel Horn, en ledende britisk vitenskapsmann.

Fylla har skylda - les de utrolige historiene

Professoren, som leder en spesialkomite på narkotikabruk, advarer om at avhengighet av alkohol og tobakk er på god vei ut av kontroll. Han etterspør hastetiltak for å stagge misbruket. Dette skriver den britiske avisen Daily Mail.

Synes du alkohol og tobakk bør klassifiseres som illegale stoffer? Stem i rubrikken til høyre.

Hvor mye drikker du i løpet av året, og hvordan er dette i forhold til landsgjennomsnittet? Sjekk hvordan du ligger an med ditt alkoholforbruk i DinSides alkoholkalkulator.

Gabriel Horn uttalte til de britiske narkotikamyndighetene at mange tror alkohol er farligere enn heroin og kokain.

- Det er erkjent at alkohol er det mest skadelige rekreasjonsmedikament du kan bruke. Risikoene er veldig like risikoene ved illegale stoffer, uttaler professoren overfor det rådgivende organ for medikamentmisbruk, ifølge Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.