Lørdagskosen dreper sædceller

Kanskje på tide å bytte snacks?

Ny forskning konkluderer med at øl kan svekke menns fruktbarhet.  Foto: Colourbox
Ny forskning konkluderer med at øl kan svekke menns fruktbarhet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er mann og har ønsker om å få barn, bør du stå imot enkelte fristelser, skal vi tro ny forskning fra Medical Research Council i Cambridge.

Den viser nemlig at øl, vin, kaffe og nøtter innholder et plantekjemikalie som kan redusere mannens fruktbarhet. Det skriver Daily Mail på sine nettsider.

Les også: Menn vil heller ha TV enn sex

Testene forskerne utførte, viste at disse produktene hadde spesielt høye nivåer av phytoestrogen som kan redusere sædkvaliteten.

Skadelig soya

- Dataene vi har samlet inn har gjort det mulig for oss å sette sammen en tabell over hvilke produkter som har de høyeste nivåene av phytoestrogen. Dette gjør at vi kan undersøke hvilke konsekvenser inntak av disse produktene har på langt sikt, sier forsker Gunter Kuhnle ved Medical Research Council in Cambridge til avisa.

Høye nivåer av phytoestrogen i soya har i tidligere forskning blitt sammenbundet til fruktbarhetsproblemer i husdyrbestanden. Og i sommer konkluderte forskere med at soya kunne redusere antall sædceller hos mannfolk.

Forskningen slo fast at menn som jevnlig spiste små porsjoner tofu, soyakjøtt eller brukte melkerstatninger, hadde lavere sædkonsentrasjon enn de som ikke spiste disse produktene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer