Lørdagskosen dreper sædceller

Kanskje på tide å bytte snacks?

Ny forskning konkluderer med at øl kan svekke menns fruktbarhet.  Foto: Colourbox
Ny forskning konkluderer med at øl kan svekke menns fruktbarhet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er mann og har ønsker om å få barn, bør du stå imot enkelte fristelser, skal vi tro ny forskning fra Medical Research Council i Cambridge.

Den viser nemlig at øl, vin, kaffe og nøtter innholder et plantekjemikalie som kan redusere mannens fruktbarhet. Det skriver Daily Mail på sine nettsider.

Les også: Menn vil heller ha TV enn sex

Testene forskerne utførte, viste at disse produktene hadde spesielt høye nivåer av phytoestrogen som kan redusere sædkvaliteten.

Skadelig soya


- Dataene vi har samlet inn har gjort det mulig for oss å sette sammen en tabell over hvilke produkter som har de høyeste nivåene av phytoestrogen. Dette gjør at vi kan undersøke hvilke konsekvenser inntak av disse produktene har på langt sikt, sier forsker Gunter Kuhnle ved Medical Research Council in Cambridge til avisa.

Høye nivåer av phytoestrogen i soya har i tidligere forskning blitt sammenbundet til fruktbarhetsproblemer i husdyrbestanden. Og i sommer konkluderte forskere med at soya kunne redusere antall sædceller hos mannfolk.

Forskningen slo fast at menn som jevnlig spiste små porsjoner tofu, soyakjøtt eller brukte melkerstatninger, hadde lavere sædkonsentrasjon enn de som ikke spiste disse produktene.

Men forskere har ulike forståelser av hvordan phytoestrogen påvirker helsen vår. Flere studier har tidligere slått fast at kjemikaliet kan ha en positiv virkning ved å blant annet hindre kreft og hjertesykdommer, samt redusere symptomene i overgangsalderen.

Les også: Dette skader sæden din

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer