Lovlydige på julebord

– Våre tall fra årets julebordsesong viser ikke flere brudd på alkoholloven enn ellers i året, selv om langt flere går ut, sier avdelingssjef Rune Andersen i Securitas.

Lovlydige på julebord
Publisert
Sist oppdatert

– Våre tall fra årets julebordsesong viser ikke flere brudd på alkoholloven enn ellers i året, selv om langt flere går ut, sier avdelingssjef Rune Andersen i Securitas.

Securitas fører kontroll med skjenkesteder over hele landet på vegne av norske kommuner. Brudd på alkoholloven, slik som skjenking til åpenbart berusede gjester og skjenking til mindreårige, blir rapportert til innehaver og kommunen.

– Sammenlignet med i julebordsesongen i fjor er det heller ingen økning i innrapporterte brudd på alkoholloven fra våre skjenkekontrollører landet rundt, sier Rune Andersen.

Les også: Alkohol skader kroppen

Passer på nå

Securitas mener det er flere grunner til at de ikke avdekker flere brudd på skjenkereglene nå enn ellers i året.

– Utestedene har full bemanning nå, og de fleste er bevisst på å overholde regelverket i julebordsesongen fordi disse ukene er så viktige for utestedene. Det ville være svært ille for dem å miste skjenkebevillingen i denne perioden, sier Rune Andersen.

Men han sier det selvsagt er en god del som i får i seg for mye alkoholholdig drikke i disse dager.

– Ofte blir det et større problem når folk trekker utendørs og for eksempel ender opp i en drosjekø. Da kan det lett bli knuffing og slagsmål.

Skjenkekontrollørene fra Securitas opptrer som vanlige gjester på utestedene. De er ikke uniformert som vektere, og de jobber ofte to sammen.

– Den viktigste jobben vi gjør er å observere forholdene på skjenkestedene. Nå i julebordsesongen er det viktig å følge med om det skjenkes til gjester som er åpenbart beruset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer