Lykkelig som jeger

Folk som går på jakt er mindre depressive og holder mer styr på temperamentet enn andre.

Lykkelig som jeger
Publisert
Sist oppdatert

Elg - og hjortejakta er i full gang, og skal vi tro en ny undersøkelse er jegere en gruppe mennesker som ofte er mer tilfredse med livet enn andre.

Det er resultatene i en undersøkelse fra Bremen Universitets Rettspsykologiske Institutt som viser dette, skriver det danske ukemagasinet FoodCulture.

Tilfredse med livet
De tyske forskerne ba 1700 menn og kvinner fra 16-75 år om å fylle ut et spørreskjema. Deretter sammenlignet de 30 forskjellige personlighetsegenskaper mellom jegere og ikke-jegere.

Resultatet skal tydelig vise at folk som går på jakt er mindre depressive enn folk som ikke gjør det, i tillegg til at de er mer tilfredse med livet og har en mer positiv selvoppfatning.

En annen undersøkelse har sammenlignet graden av lykkelighet blant ulike yrkesgrupper. Gjett hvem som kommer best ut:

Samvittighetsfulle
Jegerne opplyser at deres motiver for å gå på jakt ikke har så mye med selve nedleggelsen av byttet å gjøre, men mer med fellesskapfølelsen med andre jegere, pleien av dyre- og plantelivet og naturopplevelsen som kontrast til hverdagen.

Undersøkelsen viser oså at jegere er svært samvittighetsfulle og bedre til å kontrollere temperamentet sitt enn mennesker som ikke går på jakt.

Les også: Dette gjør deg lykkelig:

Utgangspunktet for undersøkelsen kommer ikke frem i magasinets omtale.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer