Mann gravid i femte måned

Hvis alt går etter planen, vil amerikanske Thomas Beatie føde en datter i juli.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/OUEST FRANCE
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/OUEST FRANCE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thomas Beatie var opprinnelig kvinne, men skiftet kjønn for å bli mann. Han opererte bort brystene og begynte på testosteronbehandling, men bestemte seg for ikke å fjerne kjønnsorganene.

Da Beaties kone ikke greide å bli gravid, bestemte han seg for å ta saken i egne hender og sluttet å ta de regelmessige testosteroninjeksjonene. Han ble først gravid med trillinger utenfor livmoren og spontanaborterte. På andre forsøk lyktes det amerikanske paret, og nå er Beatie ifølge ham selv gravid i 22. uke.

Beatie forteller sin historie i den siste utgaven av magasinet The Advocate som er et magasin for lesbiske, homofile, biseksuelle og transkjønnede lesere. Og det unike svangerskapet er ikke bare lett for de vordende foreldrene.

- Leger har diskriminert oss og avvist oss på bakgrunn av sin religiøse overbevisning. Ansatte i helsevesenet har nektet å si "han" om meg og å anse Nancy som kona mi. Resepsjonister har ledd av oss, forteller Beatie til The Advocat.

Den vordende far nyter likevel svangerskapet.

- Hvordan det føles å være gravid? Fantastisk. Til tross for at magen min vokser med et lite liv inni seg, er jeg stabil og trygg på meg selv som mann, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer