McDonald's-leke kan skade hørselen

- Lyden tilsvarer en motorsag.

En leke fra McDonald's skal angivelig ha et lydnivå på høyde med en motorsag.  Foto: colourbox.com
En leke fra McDonald's skal angivelig ha et lydnivå på høyde med en motorsag. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt leketøy fra McDonald's kan ifølge eksperter skade hørselen. Karolinska sjukehuset i Sverige har målt lydnivået fra leken til å være hele 155 decibel, skriver business.dk

Den lille musikkspilleren som følger med et såkalt "Happy Meal"-måltid, skal ifølge legene ved Karolinska avgi en lyd som målt i decibel tilsvarer lyden fra en motorsag.

Les også: Disse lekene er farlige

Informasjonsdirektør for McDonald's Norge, Margaret Brusletto, ble først kjent med undersøkelsen fra Sverige i dag.

- Innenfor grenseverdiene

- Vi har ikke mottatt noen reaksjoner på dette fra norske kunder, så dette var helt ukjent for oss. Leken vi snakker om er snart utsolgt fra våre restauranter i Norge, sier hun til DinSide Helse.

Brusletto understreker at samtlige happy-meal leker testet før de kommer ut i restaurantene, og den aktuelle leken skal ifølge informasjonsdirektøren ligge innenfor EUs grensevedier når det gjelder lyd.

Også i Sverige stiller ledelsen av McDonald's seg uforstående til kritikken fra legene.

- Vi har testet den 25 centimeter fra øret og målt 79 decibel, sier Claes Eliasson i McDonald's Sverige til avisen DN Ekonomi.

Les også: Frykter støy i barnehage

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer