Mer og bedre sex

Er du redd for at sexlivet ditt skal ta slutt når du passerer 50? Da tar du grundig feil.

Samleier, oralsex og masturbasjon fortsatt utbredte aktiviteter blant eldre. Foto: Colourbox.com
Samleier, oralsex og masturbasjon fortsatt utbredte aktiviteter blant eldre. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

70-åringer har nemlig mer og bedre sex nå enn for 30 år siden, viser ny, svensk undersøkelse.

Andelen av gifte menn som har samleie, har økt fra 52 prosent tidlig på 1970-tallet til 68 prosent i 2001. Samtidig har andelen gifte kvinner som har samleie, økt fra 38 prosent til 56 prosent, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er Nils Beckman fra Universitetet i Gøteborg som står bak studien som har analysert sexlivet til fire grupper 70-åringer mellom 1971 og 2001.

Når folk trer inn i 70- og 80-årene, er samleier, oralsex og masturbasjon fortsatt utbredte aktiviteter, skriver forskning.no.

Kvinner mest fornøyd

- Eldre i dagens samfunn har en mye mer åpen holdning og positiv innstilling, sier Beckman til Reuters.

I 2001 viste det seg at 12 prosent ugifte kvinner hadde sex, i motsetning til kun én prosent på begynnelsen av 70-tallet. Studien viste også at kvinner oftere ble tilfredsstilt i senga nå enn før.

Blir ikke tilfredsstilt

Menn rapporterte derimot flere tilfeller av dårlig tilfredsstillelse. Dette forklarer Beckman med at det i dag er mer akseptabelt for menn å snakke om å feile seksuelt.

Beckman håper studien vil inspirere eldre til å søke hjelp hvis de har problemer med sexlivet. Da vil både leger og samfunnet generelt bli mer klar over at til og med eldre kan og vil være seksuelt aktive, sier Beckman.

Hele studien har blitt publisert i British Medical Journal.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer