Migrene av hardtrening

Hardhauser kan utvikle migrene, mens vanlig hodepine rammer de passive, viser ny forskning.

Overtrening kan føre til migrene. Foto: Colourbox.com
Overtrening kan føre til migrene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig viser resultater fra en annen nylig publisert studie, at man har større risiko for å måtte leve med daglig vanlig hodepine - dersom du ikke trener. Det skriver forskning.no

I 1997 besvarte 22.000 mennesker uten migrene eller hodepine spørsmål om treningsvaner og livvstil. Nå, elleve år etterpå, er det oftest de som har vært ”flinkest” til å trene hardt som har utviklet migrene i løpet av de disse årene.

Derimot hadde den gruppa som trente lite, oftere ”vanlig” hodepine og andre helseplager enn gruppen med tøffe mosjonister, viser studien.

- Resultatene viser at migrene står i en særstilling i forhold til annen hodepine, og må tas spesielle hensyn til når man trener, sier Knut Hagen til forskning.no

Det kan kanskje synes urettferdig at hard trening ”straffes” med migrene, og forskerne har ikke noe klart svar på hvorfor det skjer. Og det er heller ikke bare på lang sikt at hardtrenere blir rammet av migrene.

Nye tall viser at 22 prosent av migrenepasienter oppgir at trening akutt trigger anfall hos dem. Det gjør at mange dropper treningen av frykt for den intense migrenekula som kan komme etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer