Mindre reklame av usunn mat til barn

I mai i fjor vedtok helseforsamlingen i WHO å utarbeide internasjonale retningslinjer for markedsføring av usunn mat og drikke til barn og unge. Norge skal lede arbeidet.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Norge skal lede et europeisk nettverk som skal jobbe for å redusere markedsføring av usunn mat og drikke til barn, sier divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp i Sosial- og helsedirektoratet, ifølge Matportalen.

Klepp skal lede nettverket, og arbeidet vil skje i nært samarbeid med WHOs Europakontor. Det første møtet skjer allerede i disse dager på Lysebu i Oslo.

Målet er å hindre markedsføringen av usunne produkter som rettes mot barn og unge. Dette betyr blant annet at den internasjonale matvareindustrien må belage seg på å vende markedsføringen vekk fra fett og sukkerholdige produkter.

Økt risiko for overvekt og fedmeUndersøkelser viser at markedsføringen av mat og drikke til barn er omfattende. Og mesteparten av markedsføringen omfatter energitett og næringsfattig mat og drikke.

– Kosthold som inneholder mye energi, sukker, salt og mettet fett og lite nødvendige næringsstoffer øker risikoen for overvekt, fedme og andre kostholdsrelaterte sykdommer. Dette er et stort og voksende folkehelseproblem i hele verden, og markedsføringen av energitett og næringsfattig mat og drikke bidrar til dette, sier Klepp ifølge Matportalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer