Mistet deler av skallen

En tysk mann må gå rundt med plastikkhode etter en operasjonstabbe.

Mistet deler av skallen
Publisert
Sist oppdatert

Nå får mannen 3.000 euro i erstatning. Det er imidlertid ikke legene, men en defekt fryser som må ta på seg skylda for det uheldige utfallet av operasjonen, skriver Reuters Health.

På denne tiden av dagen legger du deg tryggest under kniven:

Legene hadde nemlig fjernet den øverste delen av pasientens hode og lagt det i fryseren mens de opererte hjernen hans, ifølge retten i den tyske byen Koblenz.

Uheldigvis både for mannen og sykehuset viste det seg at fryseren var ødelagt. Dermed ble ikke skallen holdt kald nok, og kunne ikke settes på plass igjen etter operasjonen. Resultatet ble at legene måtte erstatte beinmassen med plastikkproteser.

Les også: Lever normalt nesten uten hjerne

- Bedre enn originalenIfølge tyskeren har protesene både gitt ham hodepine, påvirket balansen og gjort ham urimelig følsom for været. Eksperter mener imidlertid det er operasjonen, og ikke selve tapet av skallen, som er årsaken.

- Ekspertene som ble konsultert, mener det nye skalletaket var bedre enn originalen, sier en talsmann for retten, ifølge Reuters Health.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer