Mobilen blir slankepoliti

Funker ikke de vanlige slankekurene? Amerikanerne har et nytt trumfkort i ermet.

Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er middagen din sunnheten selv eller en kaloribombe? Snart slipper du å veie gram og telle kalorier selv. Ved hjelp av mobilen vil du nemlig kunne ta et bilde av herlighetene, sende det til en datamaskin og få svar før du setter gaffelen i maten, skriver nettstedet LiveScience.

Vet du hva ditt daglige kaloriforbruk er? Sjekk i kalorikalkulatoren

For å få tilgang til den nye matvokteren, må du abonnere på ulike nettjenester, som myfoodphone.com. Disse registrerer spisevaner ved å analysere og vurdere måltider ved hjelp av mobilbilder som brukerne sender inn.

Så enkelt som muligProblemet er bare at ernæringsekspertene som skal vurdere bildene, ikke alltid treffer blink. De tar feil av hva slags mat som er på bildet, bommer på porsjonsstørrelsen og tror at te er brus, ifølge Carol Boushey ved Purdue University i USA.

For å løse problemet, setter Boushey og kollegene nå i gang et prosjekt hvor målet er å bytte ut ernæringsfysiologene med spesialdesignede dataprogrammer.

Lei av jo-jo-slanking? Hold vekta i balanse:

Målet er å gjøre tjenesten så enkel som mulig, og Boushey tror det nye slankepolitiet kan hjelpe amerikanerne til å bli et sunnere folk. Mange er nemlig usikre på hva som faktisk er sunt, påpeker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer