- Mosjon forlenger ikke livet

Overvektige lever ikke lengre ved å mosjonere, fastslår forskere.

Aktive overvektige skal ifølge en ny studie ha en betydelig overdødelighet i forhold til aktive slanke. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Aktive overvektige skal ifølge en ny studie ha en betydelig overdødelighet i forhold til aktive slanke. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sunt å røre på seg, både for fete og for slanke. Men man kan ikke utradere risikoen ved fedme bare ved å ta seg noen flere joggeturer.

En undersøkelse foretatt av svenske og amerikanske forskere viser at aktive overvektige har en betydelig overdødelighet i forhold til aktive slanke, skriver Uppsala Nya Tidning.

Les også: Like farlig å være tynn

– Til forskjell fra hva en del andre har hevdet, støtter våre forskningsresultater ikke antakelsen om at et høyt nivå av fysisk aktivitet kan kompensere for kraftig overvekt, sier Alicia Wolk.

Hun er professor i ernæringsstudier ved Karolinska Institutet i Stockholm.

Studien hun viser til, er foretatt av Karolinska i samarbeid med Akademiska Sjukhuset i Uppsala og Harvard-universitetet i USA.

Les også: Om 40 år kan alle være fete

Blant deltakerne var 37.000 middelaldrende og eldre menn i Midt-Sverige, het det på Uppsala Nya Tidnings nettsider fredag.

Selv blant den tredelen av mennene som var fysisk aktive, var overdødeligheten mer enn 60 prosent høyere blant de overvektige enn blant menn med normal vekt. Faren ved å veie for mye består med andre ord, selv om man er ganske flink til å røre på seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer