Motesko ødelegger føttene

9 av 10 barn med fotskader.

90 prosent av barna i undersøkelsen hadde begynnende fotskader. De hadde brukt stort sett vanlige sko ... Foto: Colourbox
90 prosent av barna i undersøkelsen hadde begynnende fotskader. De hadde brukt stort sett vanlige sko ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dansk studie av 60 barn, viser at rundt 90 prosent av barna har begynnende fotskader allerede ved 12-13-års alderen. Synderen er skoene.

Barna i studien har fått varierende grad av tilløp til tåskader etter å ha gått med feil fottøy. Forskningsleder lektor Dorte Frellsen, sier ifølge den danske avisen Pilotiken, at det skremmende er at disse barna ikke har gått i spesielt billige sko.

- De kommer fra familier som representerer et bredt utsnitt av den alminnelige befolkningen, og de har gått i joggesko og hva barn ellers går rundt i. Problemet er bare at skoene typisk er alt for smale ute ved tærne, og det gir skader. Men at det begynner å vise seg allerede i 12-års alderen, var en overraskelse, og slik vil bildet med all sannsynlighet være i resten av landet, uttaler Dorte Frellsen til Politiken.

Disse skoene bør du unngå

Frellsen har fulgt de 60 barnene siden de gikk i barnehage ved tusenårsskiftet, og frem til nå. I dag er barna 12 år gamle.

Resultatene av undersøkelsen vil bli presentert på en vitenskapelig konferanse som Foreningen for Fodsundhed i dag holder på Gentofte Hospital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer