Muggen julefeiring

Har du eller noen i familien allergi? Da bør juletreet kastes ut etter noen få dager.

Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er amerikanske forskere som legger en liten demper på den gryende julestemninga.

De har nemlig funnet ut at grantreet eller furutreet du henter inn til jul, ikke bare sprer deilig duft i huset, ifølge nyhetsbyrået nettstedet WebMD.

- Siden muggvekst er vanlig i områdene rundt buskvekster utendørs, hadde vi en hypotese om at et levende juletre også kunne bidra til mugg innendørs, forklarer forsker John Santilli som er muggekspert i Connecticut.

Mer muggForskerne målte muggnivåer over en periode på to uker i et hjem med et levende juletre. De første tre dagene lå antall muggsporer per kubikkmeter luft på 800, som er like over normalt. Etter to uker hadde antallet økt til 5.000 sporer.

- Studien vår viser at et levende juletre kan være en betydelig kilde til muggsporer, sier Santilli.

Mugg kan gi allergisymptomer. Santilli anbefaler derfor familier med allergi, og særlig muggallergi, å ha juletreet innendørs i maks noen få dager.

Muggallergi rammer opptil 15 prosent av befolkningen, og det er også en veldokumentert sammenheng mellom mugg og astmaanfall, skriver WebMD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer