Ny sexbakterie funnet i Norge

Mange kan være smittet uten å vite det.

En ny sexbakterie,som heter Mycoplasma genitalium, er påvist i Norge Foto: Colourbox
En ny sexbakterie,som heter Mycoplasma genitalium, er påvist i Norge Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sexbakterien, mycoplasma genitalium, som er svært lik klamydia, er påvist i Norge. Det melder Dagbladet.no.

- Leger må bli mer oppmerksomme på mycoplasma genitalium når folk kommer med plager og det ikke blir påvist klamydia. Bakterien likner på klamydia, smitter på samme måte, og gir samme type problemer. Den gir betennelse i urinrøret hos kvinner og menn, sier overlege Harald Moi ved Olafiaklinikken i Oslo og professor ved Rikshospitalet til avisa.

Vet ikke at de er smittet

Sammen med kolleger ved Fürst medisinske Laboratorium har han skrevet en artikkel om bakterien som torsdag publiseres i Tidsskriftet for Den norske legeforening.

- Det er første gang det publiseres norske funn om denne utbredte bakterien som bare kan overføres seksuelt. Vi har fått bekreftet den her til lands også, sier Moi.

Han har grunn til å tro at flere går rundt med bakterien uten å være klar over det. De fleste som blir smittet får plager i form av utflod, svie og tegn på betennelse.

- Hos kvinner tyder det meste på at den, i likhet med klamydia, kan gi egglederbetennelse, og at den øker faren for nedsatt fertilitet. Hos menn kan den gi bitestikkelbetennelse, men det er en nokså sjelden komplikasjon, sier Moi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer