- Resultatet av inspeksjonen var ikke oppløftende, sier seksjonssjef Gro Holmbakken ved Mattilsynets distriktskontor i Oslo.
Uttalelsen kommer etter at Mattilsynet i mai og juni har gjennomført tilsyn på 13 partybåter som seiler på Oslofjorden. Båtene tilbyr både dagsturer og overnattingsturer med matservering, ifølge matportalen.no.
Etter å ha besøkt båtene, varslet Mattilsynet i alt 23 vedtak om å utbedre hygieniske forhold. Bare hos én av båtene var alle forholdene tilfredsstillende, og tilsynet fattet to hastevedtak, hvor det ene gikk på kylling som ble oppbevart i romtemperatur.
De fleste manglene dreide seg om dårlige håndvaskforhold, mangelfulle rutiner for tining av reker og oppbevaring av lettbedervelige næringsmidler. Vask og desinfeksjon av ustyr var heller ikke tilfredsstillende i de fleste tilfellene.
Derimot var det ni av 13 båter som hadde god orden og renhold.