PMS på nervene løs

Noen kvinner har mye sterkere premenstruelle plager enn andre. Mindre nerveaktivitet kan være årsaken, i følge en ny studie.

PMS på nervene løs
Publisert
Sist oppdatert

Studien baserer seg på undersøkelser av 62 kvinner, og er nylig publisert i nettutgaven til BioPsychiSocial Medicine.

Det forskerne ville finne ut, var om det er en sammenheng mellom aktivitet i det autonome nervesenteret og PMS-plager, ifølge forskning.no

Les også: PMS koster millioner

Ved å følge de 62 kvinnene gjennom en hel menstruasjonssyklus, ble denne aktiviteten analysert. Blant annet ble det foretatt målinger av hjerteaktivitet og hormonendringer.

I tillegg måtte kvinnene svare på en rekke spørsmål om premenstruelle plager.
Det viste seg nemlig at kvinnene som hadde lav nerveaktivitet i dagene før menstruasjon, også opplevde de største premenstruelle plagene.

- Vi fant at kvinner med PMD ikke bare hadde lav nerveaktivitet i dagene før selve menstruasjonen, men faktisk gjennom hele menstruasjonssyklusen, kommenterer Tamaki Matsumoto, som ledet studien.

Forskerne kan imidlertid ikke slå fast at alle kvinner med lav aktivitet i det autonome nervesystemet har større premenstruelle plager enn andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer