Prostatakreft er dødeligere for disse

Er du i faresonen?

Fete og overvektige menn har større dødelighet av prostatakreft, viser ny studie. Foto: Colourbox
Fete og overvektige menn har større dødelighet av prostatakreft, viser ny studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prostatakreft er dødeligere for menn som lider av overvekt eller fedme, viser studier i Canada og USA, ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter.

Tidligere har forskere funnet at overvekt i noen tilfeller kan minske selve risikoen for å få sykdommen. Nå viser en 24-årig studie av 2.500 menn, at sykdommen er alvorligere for fete og overvektige.

Prostatakreft er den vanligste kreftformen blant norske menn. I 2006 fikk 3.815 menn denne diagnosen. Ifølge Kreftforeningen, har en betydelig andel menn anlegg til kreft i prostata, men alder og arvelige egenskaper ser ut til å kunne ha en betydning i forhold til hvorfor slik kreft oppstår. Det er også nødvendig med mannlige kjønnshormoner for at prostatakreft skal oppstå.

Antallet nyoppdagede tilfeller av prostatakreft har ifølge Kreftforeningen økt de senere årene, og de skandinaviske landene og USA ligger på toppen hva gjelder antall tilfeller i forhold til folketallet.

Slik forebygger du kreft

Den nye studien er utført ved McGill-universitetet i Montreal og Harvard i Boston. De har analysert data fra Physician's Health Study. Studien er publisert i det siste nummeret av det anerkjente magasinet The Lancet Oncology.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer