Risikabelt når mannen er penest

Har stygge mennesker et bedre forhold?

Det er best for forholdet når kvinnen er penest.   Foto: Colourbox.com
Det er best for forholdet når kvinnen er penest. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske sosialpsykologer mener å ha bevist at forholdet mellom mannens og kvinnens ytre har betydning for hvor godt de har det sammen.

I en vitenskapelig artikkel utgitt av Journal of Family Psychology konkluderer tre ulike sosialpsykologer at i de forholdene der kvinnen er penere enn mannen har paret bedre omgangstone enn der mannen er den peneste. Det skriver danske Jyllandsposten.

Les også: Bedre å være pen

- Når mannen er penest, mener han ofte at han fortjener bedre. Han vil tro at gresset er grønnere på den andre siden og gjør mindre for at forholdet skal fungere, sier studieleder og medforfatter James K. McNulty fra University of Tennessee til tyske Bild.de.

- Og omvendt opplever menn som ikke ser så bra ut, at de har fått mer enn fortjent. De investerer derfor mer i ekteskapet , konkluderer den amerikanske sosialpsykologen.

Studien omfattet 82 gifte par som i snitt hadde kjent hverandre i fire år. Parene ble spurt om deres tilfredshet.

De ba også forsøkspersonene om å bedømme deres partners utseende, og de filmet parene, når de diskuterte personlige problemer. Dette for å bedre kunne bedømme omgangstonen i forholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer