Rødvin er godt for røykere

Og da er det ikke bare smaken vi tenker på ...

Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning viser nemlig at menn som drikker et glass rødvin om dagen har mindre risiko for å bli rammet av lungekreft, og resultatene kom tydeligst frem hos menn som røyker. Det melder nettstedet webmed.com.

Les også: Light-sigaretter nesten like ille

Forskningen er basert på data fra "The California Men's Health Study" som inkluderer 84.170 menn mellom 45 og 69 år. Forskerne har studert mennenes levemønster og helse over seks år. I løpet av denne perioden var det 210 tilfeller av lungekreft.

Og resultatene viste at røykende menn som drikker minst ett glass rødvin om dagen har 60 prosent mindre risiko til å bli rammet av lungekreft enn det de som ikke drikker rødvin. Forskerne påpeker at resultatene kun gjelder ved moderat drikking, og at andre typer alkohol ikke reduserte risikoen for å få sykdommen.

- Rødvin er kjent for å inneholde mange antioksidanter. Stoffet resveratrol som finnes naturlig i rødvin har vist å ha betydelige helsemessige fordeler i prekliniske studier, sier Chun Chao, en av forfatterne bak studien, i en pressemelding.

Les også: Rødvin mot kreft

Tidligere forskning hevder at resveratrol også kan redusere risikoen for å få hjertesykdommer, og hjernesykdommer som Alzheimers.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer