Rødvin er godt for røykere

Og da er det ikke bare smaken vi tenker på ...

Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning viser nemlig at menn som drikker et glass rødvin om dagen har mindre risiko for å bli rammet av lungekreft, og resultatene kom tydeligst frem hos menn som røyker. Det melder nettstedet webmed.com.

Les også: Light-sigaretter nesten like ille

Forskningen er basert på data fra "The California Men's Health Study" som inkluderer 84.170 menn mellom 45 og 69 år. Forskerne har studert mennenes levemønster og helse over seks år. I løpet av denne perioden var det 210 tilfeller av lungekreft.

Og resultatene viste at røykende menn som drikker minst ett glass rødvin om dagen har 60 prosent mindre risiko til å bli rammet av lungekreft enn det de som ikke drikker rødvin. Forskerne påpeker at resultatene kun gjelder ved moderat drikking, og at andre typer alkohol ikke reduserte risikoen for å få sykdommen.

- Rødvin er kjent for å inneholde mange antioksidanter. Stoffet resveratrol som finnes naturlig i rødvin har vist å ha betydelige helsemessige fordeler i prekliniske studier, sier Chun Chao, en av forfatterne bak studien, i en pressemelding.

Les også: Rødvin mot kreft

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer