Røyking i nærheten av barna

...kan gjøre dem nikotinavhengige.

At passiv røyking ikke er bra er godt dokumentert. Nå mener forskere at barn som blir utsatt for passiv røyking kan utvikle symptomer på nikotinavhengighet.  Foto: Colourbox
At passiv røyking ikke er bra er godt dokumentert. Nå mener forskere at barn som blir utsatt for passiv røyking kan utvikle symptomer på nikotinavhengighet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreldre som røyker i nærheten av barna sine kan gjøre dem nikotinavhengige, selv om barna selv aldri rører en sigarett. Det melder Mail Online.

Forskerne spurte 1.800 skolebarn i alderen 10 til 12 om deres helse. Deriblant om de ble utsatt for passiv røyking, og om hadde symptomer på nikotinavhengighet.

Light-sigaretter nesten like ille

Fem prosent av barna som ble utsatt for passiv røyking viste symptomer som depresjon, søvnproblemer, angst og irritasjon, alt som følge av nikotinavhengighet.

- Vår studie konkluderte med at fem prosent av barna som var utsatt for passiv røyking i hjemmet hadde symptomer på nikotinavhengighet, sier forsker Dr Jennifer O’Loughlin fra University of Montreal.

Røyk kan skade hørselen

Amanda Sandford, i anti-røyke-organisasjonen "Action on Smoking and Health" synes resultatene er skremmende.

- Vi vet allerede at barn som er utsatt for foreldrenes tobakksrøyking har en økt risiko for å rammes av krybbedød, utvikle åndedrettssykdommer og øreinfeksjoner. Med denne studien kan man legge til nok en ting på listen over problemer forårsaket av passiv røyking, sier Sandford og legger til;

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer