Rynkefri med fjernkontrollen

Zapp i vei ...

Publisert
Sist oppdatert

Tyske forskere hevder å ha funnet et alternativ til Botox-innsprøytninger og kosmetiske operasjoner for å redusere ansiktsrynker. Løsningen ligger i et såkalt LED-lys, som ved daglig bruk over flere uker kan resultere i forynget hud, reduserte rynkenivåer, ungdommelig ansiktsfarge og utseende, og varige forbedringer i hudens elastisitet. Dette skriver magasinet Science Daily.

LED (Light Emitting Diodes) er lysdioder benyttet i en mengde produkter, fra skiltlys, hodelykter, trafikklys, billys - og fjernkontrollen til tv-en.

Legene Andrei P. Sommer og Dan Zhu, som står bak studien, viser til at slikt høyintensitetssynlig lys har blitt brukt i medisin i mer enn 40 år, for å fremskynde groingen av sår. Lyset skal ta seg gjennom hudoverflaten, og forårsake forandringer i vevet i underhuden.

Ifølge Science Daily, har forskerne tidligere ikke visst hvordan dette har fungert, fysiokjemisk. Men nå skal det altså være bevist.

Du kan lese hele rapporten her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer