Selger narrepiller til barn

En sukkerpille som skal "lure" barn til å bli friske, vekker negative reaksjoner.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pillene med fruktsmak er allerede i salg i USA og koster seks dollar for en flaske med 50 piller. De har ingen aktive virkestoffer, men skal dra nytte av placeboeffekten som gjør at folk føler seg bedre fordi de tror de har fått medisin.

Ifølge Jennifer Buettner i firmaet Efficacy som selger pillene, skal de stimulere kroppen til å helbrede seg selv, melder BBC News.

Løsningen blir imidlertid møtt med flere kritiske tilbakemeldinger. Én britisk forsker mener placebopillene kan gjøre barna avhengige av piller senere i livet. En annen anklager produsentene for å selge piller som en erstatning for kjærlighet og omsorg.

Les også: - Leger lurer pasienter

- Ikke tilrådelig

- Hvis foreldre bruker placebo for å trøste barna, hva er det de lærer dem da? At tabletter er løsningen på alle våre vondter og smerter, og kanskje alle andre problemer også? Det er ikke tilrådelig, sier medredaktør i tidsskriftet British Medical Journal, Dr. Douglas Kamerow.

Amerikanske leger kan ikke skrive ut placebo til pasientene, men det er ingenting som hindrer slike piller i å bli markedsført som kosttilskudd. Ifølge Jennifer Buettner vil pillene også markedsføres på det britiske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer