Sender sykepleiere på smilekurs

Britiske sykepleiere blir sendt på kurs for å lære seg å smile til pasientene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sykepleierne vil også få forbud mot å diskutere privatlivet sitt utenom de faste pausene eller å snakke for høyt på kveldene når pasientene sover.

De skal heller ikke si ”Jeg er straks tilbake” til pasientene. På den måten unngår de at pasientene blir frustrerte hvis de ikke kommer tilbake i tide, skriver avisa Daily Mail.

Bakgrunnen for det spesielle kursopplegget som skal testes ut i Stocport i England, er en rapport fra 2007. Der heter det at sykepleiere bør smile mer for å vise pasientene at de bryr seg.

Ulike pasientgrupper hevder kvaliteten i sykepleien har gått ned de siste årene og at sykepleierne ikke lenger ser ut til å ha den samme omsorgen for pasientene.

- Dagens sykepleiere gjennomfører kurs som stort sett er akademiske. Dermed får mange av dem ikke den praktiske erfaringen som de trenger når de begynner å jobbe, sier Michael Summers i pasientorganisasjonen Patiens' Association.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer